Tuesday, December 27, 2011

I'm a cartoon

Dear All,

Hot from the oven. Uda&Dara Official Wedding trademark. Hehehhe. Oden tengah excited terlebih. We are a cartoon couple. Lalallalala.

Cartoon ni belum siap lagi. Belum coloring and background. Mana boleh tunjuk semua. Nanti tak saspens la. :)

Idea cartoon ini datang sebab a few reason:

1. Dara ini sangat riang ria dan sangat suka cartoon. Dah besar pun suke tengok cartoon (especially sponge bob)
2. Cartoon boleh menyebabkan Dara nampak sangat cute (Hahahha. Aku perasan terlebih)
3. Dara nak satu benda yang fit for all purpose. Boleh guna utk bunting, kad, mug, tq sticker, magnet souvenir and all. Nak buat sampai korang menyampah ngan benda ni
4. Nak buat trademark la. Hehehehhee.

Cartoon Dara ni, Dara ambil inspiration dari sini…
Baju dress yang cartoonist lukis adalah dari ilham baju Intan Norazam

Cute kan. Ok, siapa nak buat cartoon gak. Angkat tangan!!!!

Kalau siapa2 nak buat cartoon boleh approach Simplycard. Nama cartoonist dia Yeu Lou. Dara sangat2 recommend dia. Very friendly and accommodating and price yang dia quote sangat reasonable. Below RM100 untuk color and also the background.

Sebelum Dara jumpa Simply Card ni, Dara dah buat payment pada satu well-known cartoonist ni, kita panggil dia En. U ok. Dulu dia femes ngan citer volkswagen. Dara minta buat caricature untuk Dara ngan Uda. One person dia charge RM95, dua orang RM190. Lepas discount RM170. Lepas tu kalau nak tambah kucing ker, bear ker, anak patung ke, background ke, kena tambah duit lagi. Siapa yang takde issue on money then hiring him won't be an issue.

In terms of delivery, En. U cakap akan siap dalam masa seminggu dari tarikh hire. Tapi sampai la ni tak siap lagi. Email pun tak balas. So nanti Dara nak minta balik kat En. U kot duit yang dah bayar. Dara nak cukupkan sebulan (kasi mukalah kat dia. Maybe En. U busy kot. Fikir positif jer la.) Lagipun kat website dia, dah ada banner dia tak amik caricature for the time being. Maybe waktu Dara check dulu terlepas pandang kot. So Dara silap gak bab ni. So kalau lepas sebulan takder product gak, Dara minta refund la.

Eh tersasar plak. Hehhehe. Back to Yeu Lou ok. In terms of delivery and response, Yeu Lou reply cepat and kalau dia ada hal pun, dia beritahu. So ada lah budi bicara kan. And want thing Dara suka, dia charge selepas product siap. So kita puas hati la kan.

Lepas ni, korang tengok la cartoon Uda&Dara ni akan berada di merata2 tempat. Hahahhahaha (gelak excited)

3 comments:

  1. cute nyee.. kalo dah kaler2 nnt mesti lg cute kan?
    pasni penuh la cartoon ni dlm blog Dara. xpe, comel banget!

    ReplyDelete
  2. Nyomel,

    Dara dah buat a few save the date. Nak tak? Hehehhe. Spread the love.

    ReplyDelete
  3. Hi Dara!
    Nak nak! nnt kasik yer.. :)

    ReplyDelete

Pembaca mahu bersuara