Thursday, August 4, 2011

Review Photographer: Shutterflickr

Hai semua,

Lama tak update blog ni kan. Takperlah. Dara janji akan update sekurang-kurangnya for special occasion k. This time nak story mory about our outing with a third party. Kali ini dating diiringi oleh 3 pahlawan terbilang yang bawa senjata utk shoot kami. : P. Shoot photo la. Bukan shoot apa pun. Hhehehehe.

So Dara engaged Shutterflickr untuk capture moment Uda dan Dara. Luckily waktu tu Uda baru release 2 month duty kat sempadan Thailand. So apa lagi Dara pula keluarkan notis perjalanan pada dia untuk turun ke KL. One day notice ya kawan-kawan. Hari ini suruh, pagi esok datang. Lagi dahsyat dari pegawai pemerintah. Huhuhuhu.

Anyway, do you all notice that it takes two to tango, kena bertepuk dua tangan boleh bunyi. Ala, macam Dara kena balas signal cinta Uda untuk makes this relationship work. Faham kan. So sama juga gak ngan photographer and us, mesti ada chemistry for both of us untuk make the picture worth a thousand words. The client must be willing enough to share their relationship and the photographer must be attentive enough to capture it. For me, Dara rasa we click just fine. hehehehhe.

Dara stumbled upon Shutterflickr pun secara tak sengaja. My fad right now is to browse all groupon website and check out for deal. Then on Monday, 4 of July, accidentally ada tengok promotion RM99 for 3 hours photoshoot offer by them. RM99 babe, mana nak cari. Dulu Dara pernah reccee memang takder yang offer serendah ini. Kalau ada pun RM199 untuk satu keping gambar. satu keping jer. Bila dah beli Dara messaged them and make necessary arrangement, 6 July we booked the date. Easy and simple right.

And on that day, i got more that i bargain for. Siap dapat second photographer and even the manager come and photograph us. 3 person for RM99. Berbaloi-baloi. Hhehehehe. Anyway, nak tau berbaloi sangat macam mana, Dara list out my 5 most treasured picture for you all. Hhehehe. Exclusive preview ni. Plus buat pengubat rindu pada Uda because we will only be seeing each other in March 2012. Yes 2012. Waaaaaaaaaaaaaaa.

Ok stop being drama queen. Enjoice

Dara Love this so Much.


Uda n Honkus.

Mata Bertentang Mata. Auceh

Super duper like. Ni memang confirm bawa tidur. Hehheheh

Cantik kan. Bukan Uda dan Dara yang cantik. Tapi moment tu cantik. Candid moment. wahhh sukanyaaaaaaaaaaaa. Terima kasih Shutterflickr. You are the best, Muah muah, muah.

Lamanya nak sampai bulan March. Huhuhu

5 comments:

  1. comel! mmg cantekk moment tu.. :D

    ReplyDelete
  2. Thanks Nyomel. Ni simpan buat ubat rindu. Hehheheh

    ReplyDelete
  3. Sabar dik non. Nanti kau dapat yang triple best dari aku. Lagi aku jeles.

    ReplyDelete
  4. Che Na...so suweeeeeeeeeeeet.......

    ReplyDelete

Pembaca mahu bersuara